nafplio-epidavros - Pachis Travel

Go to content

Main menu:

nafplio-epidavros

Ταξίδια > Οδικές > Από Κέρκυρα
 
 
 
 
 
 
    
3ήμερη  εκδρομή 
 
Ναύπλιο – Μυκήνες – Επίδαυρο - Καλάβρυτα
 
Αναχώρηση 23 Μαρτίου – Επιστροφή 25 Μαρτίου
 
 
1η μέρα: Κέρκυρα – Ναύπλιο
Αναχώρηση το πρωί με το πλοίο στις       για Ηγουμενίτσα. Μετάβαση στο νομό της Αργολίδας διασχίζοντας τη δυτική Ελλάδα, και τη βόρεια Πελοπόννησο. Στη διαδρομή μας θα δούμε  τον Ακροκόρινθο, βράχο ύψους 575 μέτρων που δεσπόζει στην πεδιάδα της Κορίνθου. Στους πρόποδες του ήταν χτισμένη η Αρχαία Κόρινθος και ο βράχος, λόγω της μορφολογίας του, χρησιμοποιήθηκε από τα αρχαία χρόνια ως κάστρο (Ακρόπολη). Είναι το μεγαλύτερο κάστρο της Ελλάδας και ένα από τα μεγαλύτερα της Ευρώπης. Ο Ακροκόρινθος πήρε τ΄ όνομα του από το συνδυασμό των λέξεων Άκρο και Κόρινθος- και οχυρώθηκε με εξαιρετική επιμέλεια. Το απόγευμα θα φθάσουμε στο ξενοδοχείο μας,  τακτοποίηση στα δωμάτια και αργότερα θα περπατήσουμε στην γραφική πόλη του Ναυπλίου. Θα δούμε την πύλη της ξηράς, το πάρκο του ΟΣΕ, την πλατεία του Καποδίστρια, το δημαρχείο, τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου, την εκκλησία του Αγίου Σπυρίδωνα, έξω από την οποία δολοφονήθηκε ο Ι. Καποδίστριας και θα καταλήξουμε στη πλατεία Συντάγματος  που βρίσκεται το αρχαιολογικό μουσείο και η παλιά Βουλή. Χρόνος ελεύθερος, διαν/ση.
 
  μέρα:    Επίδαυρο
Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για  τις «Πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, που πρώτος ύμνησε ο Όμηρος στα έπη του, είναι το σημαντικότερο και πλουσιότερο ανακτορικό κέντρο της Ύστερης Εποχής του Χαλκού στην Ελλάδα. Το όνομά τους έχει δοθεί σε έναν από τους λαμπρότερους πολιτισμούς της ελληνικής προϊστορίας, το μυκηναϊκό, και οι μύθοι που συνδέονται με την ιστορία τους διαπέρασαν τους αιώνες με τα ομηρικά έπη και τις μεγάλες τραγωδίες της κλασικής εποχής, ενώ ενέπνευσαν και συνεχίζουν να εμπνέουν παγκοσμίως την πνευματική δημιουργία και την τέχνη. Η μυθική παράδοση φέρει ως ιδρυτή των Μυκηνών τον Περσέα, γιο του Δία και της Δανάης, της κόρης του Ακρισίου, του βασιλιά του Άργους, απόγονου του Δαναού. Αργότερα επίσκεψη στην Αρχαία Επίδαυρο, που στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου, βρίσκεται το αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου. Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου ήταν από τα μεγάλα πανελλήνια ιερά της αρχαιότητας. Ανήκε στην Επίδαυρο, μια μικρή πόλη-κράτος των κλασικών χρόνων που βρισκόταν στην κοντινή, δυτική ακτή του Σαρωνικού, στη θέση του σημερινού οικισμού της Παλαιάς Επιδαύρου. Τα οικοδομήματα του Ασκληπιείου -ναοί, αθλητικές εγκαταστάσεις, θέατρο, λουτρά κλπ- απλώνονταν σε μια στενή, ορεινή κοιλάδα περιβαλλόμενη από βουνά που αφήνουν μόνον μία διέξοδο προς την θάλασσα.  Επιστρέφοντας στο Ναύπλιο θα επισκεφθούμε το αγέρωχο φρούριο που ορθώνεται πάνω από την πόλη, το Παλαμήδι. Στο φρουριακό αυτό συγκρότημα  βλέπουμε συχνά τον θυρεό των ενετών, το «λιοντάρι του Αγίου Μάρκου». Τα κελιά του κάστρου, που είχαν φιλοξενήσει κατά τη διάρκεια της αντιβασιλείας τον κατάδικο Κολοκοτρώνη, χρησίμευσαν σαν φυλακές και τόπος εκτελέσεως. Εδώ θάφτηκε, υπέφερε και εδώ πέθανε η «λεβεντιά» της Ελλάδας και της Ανατολής, όπως λέει ο Βενέζης. Ε ιστροφή στο ξενοδοχείο για ξεκούραση. Διανυκτέρευση.
 
3η μέρα: Καλάβρυτα – Μέγα Σπήλαιο- Κέρκυρα
Μετά το πρωινό  αναχώρηση για τα Καλάβρυτα και με το λεωφορείο μας πλέον θα επισκεφθούμε την Αγία Λαύρα, ιστορική μονή που ιδρύθηκε το 10ο αιώνα από τον ασκητή Αθανάσιο Αθωνίτη. Η μονή διαθέτει σημαντικά κειμήλια στο σκευοφυλάκιο της, όπως το λάβαρο της επανάστασης, τρυπημένο από τούρκικη σφαίρα, την ποιμαντορική ράβδο και τα άμφια του Παλαιών Πατρών Γερμανού και άλλα λειτουργικά και εκκλησιαστικά σκεύη.
Στην συνέχεια θα διασχίσουμε τη πόλη των Καλαβρύτων θα δούμε το μνημείο  εκτελεσθέντων από το 2ο Παγκόσμιο πόλεμο, όπου περίπου 1500 άνθρωποι άνω των 13 ετών εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά .Το μεσημέρι στα Καλάβρυτα  θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για φαγητό και αγορές. Το απόγευμα στις 15:30 θα επισκεφθούμε τη Μονή Μέγα Σπηλαίου κτισμένο πάνω σε βράχο σε υψόμετρο 924 μ. σε τοπίο σπάνιας ομορφιάς. Η μονή ιδρύθηκε από δύο αδέλφια, μοναχούς από Θεσσαλονίκη, το Συμεών και το Θεόδωρο, στους οποίου μια βοσκοπούλα με αυτοκρατορικό αίμα στις φλέβες της,  έδειξε σε μια σπηλιά μια εικόνα της Παναγίας που είχε βρεί, φτιαγμένη από κερί, από τον ευαγγελιστή Λουκά. Αργότερα  θα αναχωρήσουμε για Ηγουμενίτσα με ενδιάμεσες στάσεις για ξεκούραση.  Το απόγευμα θα επιβιβασθούμε στο πλοίο για Κέρκυρα. Άφιξη το βράδυ στο νησί μας. Τέλος εκδρομής.
 
 
Τιμή συμμετοχής κατ άτομο σε:
Δίκλινο δωμάτιο  .......€ 170,00
Μονόκλινο δωμάτιο     200,00
 
 
Στη τιμή συμπεριλαμβάνονται:
Οι μεταφορές με κλιματιζόμενο πολυτελές πούλμαν.
Οι περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα.
Τα εισιτήρια των πλοίων Κέρκυρα – Ηγουμενίτσα – Κέρκυρα.
Δύο διανυκτερεύσεις σε  ξενοδοχείο Β κατηγορίας κεντρικό στο Ναύπλιο
Καθημερινά πρωινό μπουφέ
Συνοδός – αρχηγός του γραφείου μας.
Ενημερωτικά έντυπα.
Φ.Π.Α.
 
Δεν περιλαμβάνονται οι είσοδοι σε επισκέψιμους χώρους και φιλοδωρήματα.
 
Εξαιτίας των ημερών και της περιορισμένης διαθεσιμότητας παρακαλούμε για την έγκαιρη συμμετοχής σας .
Προκαταβολή συμμετοχής € 60,00 έως 01 Μαρτίου.
Εξόφληση συμμετοχής έως 08 ημέρες πρίν την αναχώρηση.
 
 
                                
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
7 Gilford str, 49100 Corfu Greece - Tel. +30 2661028298, +306972093484 Fax:+302661023820, Email: info@pacistravel.com
Back to content | Back to main menu